Historisch Museum Ter Aar

Cultuur Historisch Museum Ter Aar

Het gebouw
Onder architectuur van ‘Drost en van Veen architecten’ is dit museum gebouwd in 2009. De vroegere stolpboerderij heeft model gestaan voor het ontwerp. Het museum is feestelijk geopend op 26 juni 2010.

Het Cultuur Historisch Museum Ter Aar biedt een permanente expositie over Ter Aar en omstreken uit het verleden. Er is een collectie van voorwerpen uit de land- en tuinbouw, de vervening en de conservenindustrie.
Het museum beschikt over een te raadplegen bibliotheek, een genealogie- en een foto- en filmcollectie.

Rondleidingen
De beheerders verzorgen rondleidingen voor verenigingen, scholen, of families voor minimaal 10 personen. Heeft u interesse, bel dan voor een afspraak met Flip Vonk (0172-604048, of 06 23 227 119).
De kosten voor rondleidingen bedragen voor groepen € 15,00 en per persoon € 2,50. Voor scholen geldt een speciaal tarief.
Onze ervaren medewerkers, kunnen alles vertellen over de historie van Ter Aar, de historische gebruiksvoorwerpen en ambachtelijke werktuigen, die gebruikt werden bij de ontwikkeling van de tuinbouw, de inleggerijen en de conservenindustrie. Ook de Ter Aarse groenteveiling, waarvan de veilingklok zich in de bovenzaal van het museum bevindt, komen uitgebreid aan de orde.
Ook vindt u in de bovenzaal, die per traplift bereikbaar is, een aantal vitrines met archeologische vondsten.
Het museum beschikt over een invalidentoilet.

Adres
Het museum is gevestigd aan de Westkanaalweg 118 in Ter Aar.

Openingstijden
Het museum is geopend op de woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur.
Op christelijke feestdagen en met Oudjaar en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Het museum kan ook gebruikt worden als trouwlocatie.
Bij het museum ligt ook de gerestaureerde Kagenaar de ‘Vrijwilliger’, waarmee met gezelschappen vaartochten gemaakt kunnen worden.
Afspraak via Bouke Visser, telefoonnummer 0172-495435, of 06 546 664 29. Een e-mail kan ook.