Archief en Genealogie

Werkgroep Archief en Genealogie


Archief en Genealogie zijn samengevoegd tot één werkgroep. Deze is ontstaan uit de oorspronkelijke werkgroep ‘archief’ en in 1996 uitgebreid met ‘genealogie’.
De uitbreiding van de werkgroep heeft er toe geleid dat inmiddels 3 genealogische exposities zeer succesvol zijn geweest.
In oktober 2001 ging de 1e Ter Aarse genealogische dag van start, waaraan de 3e genealogische expositie gekoppeld was. In navolging van andere regionale en landelijke genealogische verenigingen is met deze eerste genealogische dag een grote wens in vervulling gegaan: in de toekomst hopen we een 2e genealogische dag te organiseren.
Op de eerste etage van het museum bevindt zich in de vergaderkamer de museumbibliotheek resp. het museumarchief.
Als uw voorouders in Ter Aar of de nabije omgeving (Rijnstreek) wonen of gewoond hebben, kunnen wij voor u desgevraagd naar relevante gegevens zoeken in de uitgebreide collectie van meer dan 25 genealogieën. Op de verenigingscomputer staan de gegevens van  50.000 Ter Aarse voorouders.
Heeft u hierover een vraag, dan kunt u contact opnemen via info@chvteraar.nl
Ook kunt u via de site Genealogie inwoners Ter Aar plm. 1650-1950 zoeken naar uw Ter Aarse voorouders. De gegevens zijn verstrekt door Leonard van Kessel.