Nieuwste Vosholkroniek jaargang 33 nr. 2 is uit

Drie mooie artikelen zijn er weer aangeleverd door onze vaste inzenders.

Ron Biegel verhaalt over het wel en wee in een Wassenaars internaat, waar meisjes opgeleid werden voor het vak van dienstbode. Ook Ter Aarse meisjes volgden daar een oplei­ding. We spreken over het jaar 1938. Bijzonder om te lezen. Hij doet ook een oproep om meer verhalen uit het internaat. Bent u of kent u iemand die daar de opleiding gevolgd heeft? Neem dan contact op met Ron.

De bijdrage van Piet van Rijn gaat over een foto. “Zomaar een foto” zoals de titel van het verhaal luidt. Zomaar een foto, maar wat valt er veel over te vertellen. Geweldig zoals deze ras Ter Aarder (of moeten we zeggen Langeraarder?) al­tijd vertelt over het verleden. Wat heerlijk dat we zo’n verha­lenverteller in ons midden hebben. Een schat aan informatie deelt hij weer met ons. Ergens las ik deze week dat verhalen vaak maar bij drie opeenvolgende generaties bekend zijn. Wat is het dan heerlijk dat we door middel van dit blad de verhalen vast mogen leggen en dat we in het museum zoveel mogen laten zien over het (recente) verleden.

George Reurings tenslotte neemt ons mee in het Rijnlands dialect. Tja, zo kun je het ook bekijken! Ons werd geleerd dat we niet zo plat moesten praten, blijkt nu toch maar weer dat dat helemaal niet zo was, we spraken gewoon een dialect!

Het bestuur opent zoals gebruikelijk dit nummer met infor­matie over de vereniging en haar activiteiten.

We wensen u weer veel leesplezier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.