Hoe ouderwets was het vroeger?

Was het vroeger nou zo ouderwets?
In de nieuwe tentoonstelling van het Cultuur Historisch Museum Ter Aar aan de Westkanaalweg 118 proberen we deze vraag te beantwoorden. Om dit te kunnen doen laten we de verandering zien van alledaagse voorwerpen en gebruiken. Hoe werd er bijvoorbeeld vroeger koffie gezet? Was dit zo anders als vandaag de dag? Tegenwoordig gebruiken we carbid enkel tijdens oudejaarsdag om mee te schieten. Maar wist U dat er vroeger fietslampen op konden brandden?
Veel gewoontes van toentertijd zijn in principe hetzelfde gebleven, maar zien er tegenwoordig anders uit. De vitrines zijn daarom gevuld met ‘achterhaalde’ of ‘ouderwetse’ voorwerpen. Naast deze verouderde voorwerpen staan de nieuwere versies. We vergelijken bijvoorbeeld de oude telefoons van toen met de mobieltjes van nu.
De voorwerpen die in de vitrines tentoon worden gesteld zijn voornamelijk afkomstig uit de eerste helft van de 20e eeuw. Veel van onze oudere bezoekers zullen ze nog herkennen vanuit hun eigen of ouders’ tijd. Voor de jongere bezoekers zullen veel voorwerpen wellicht nog onbekend zijn. Des te meer reden om te ontdekken hoe het vroeger was.
Deze tentoonstelling is tot stand gekomen door William (Akerboom) en Bouke (Visser). Zij kwamen met dit bijzondere idee en hebben de tentoonstelling vorm gegeven. Zij hebben de vitrines gevuld met de diverse attributen en ons voorzien van een prachtige tentoonstelling!
Deze nieuwe tentoonstelling is vrijdagavond 20 september officieel geopend en loopt tot begin december.

Een gedachte over “Hoe ouderwets was het vroeger?”

  1. Goedenavond,
    Vanmorgen waren we te gast bij de rooms katholieke kerk te Aarlanderveen. Mijn moeder mevrouw Elizabeth van der Does werd in Aarlanderveen geboren 11 juli 1912. Haar vader dhr Petrus van der Does was leerkracht aan de rk kerk te Aarlanderveen. Is dat correct is er iets te vertellen.
    Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.