Nieuw nummer Vosholkroniek

De nieuw Vosholkroniek – editie 2019 rn. 2- is uit!

Het eerste verhaal is geschreven door Piet van Rijn. Hij heeft met behulp van veel fotomateriaal een artikel geschreven dat gaat over allerlei zaken wat betreft de geschiedenis van Ter Aar en Langeraar. Diverse anekdotes worden afgewisseld door serieuze kanttekeningen bij deze boeiende vertelling van Van Rijn.

Het tweede verhaal gaat over het ‘verloren dorp’ Jacobswoude. De oorsprong van dit zogeheten ‘oerdorp’ is bij veel mensen nog onbekend en daarom proberen we een uitgebreid beeld te geven over dit stukje geschiedenis van de Polder Vierambacht.

Het derde verhaal gaat over de ontwikkeling van de elektrische voorziening van dit gebied. De heer Kranenburg heeft een uitgebreid verhaal opgesteld waarbij deze geschiedenis helder en zeer gedefinieerd wordt uitgelegd. Hij bespreekt hoe de verschillende dorpen in ons gebied langzaam werden voorzien van elektriciteit en hoe dit verging in de oorlogsjaren van 1940 tot en met 1945.

Verder is er nog een aantal kleine stukjes die zeker de moeite waard zijn om te bestuderen. Ook is er mooi fotomateriaal van de bodemvondsten van de werkgroep archeologie.

2 gedachten over “Nieuw nummer Vosholkroniek”

 1. Ik heb contributie betaald voor 2020 maar de Vosholkroniek heb ik dit jaar niet meer ontvangen.
  Er zit iets fout in de verzend lijst.

  M.v.g.
  Kees Kompier
  Uranusstraat 506
  2402CG Alphen aan de. rijn

 2. Lijst is nagekeken. Staat er wel juist op. Waarom Vosholkroniek niet aangekomen is is niet duidelijk. Het nieuwe boekje komt er aan. De vorige uitgave zullen we nabezorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.