Nieuwe tentoonstelling in het Ter Aars Museum.

PERSBERICHT

ALPHENAAR TOONT AFRIKAANSE HOUTSNIJKUNST IN MUSEUM TER AAR.

Tot eind augustus is in het Cultuur Historisch Museum Ter Aar een zeer uitgebreide collectie van houtsnijwerk uit Congo, Gabon, Nigeria en Angola te zien.
Rob Kieft werd op zijn tochten langs markten en kringloopwinkels gegrepen door de bezielende beelden en maskers van de primitieve Afrikaanse volken.
De schoonheid en eenvoud van deze meer dan 200 kunstuitingen heeft hij tijdens reisjes en uitstapje verzameld niet in Afrika, maar door geheel ons land.
Een groot deel van zijn collectie heeft hij uitgestald in zijn woning in Alphen aan den Rijn een ander deel heeft een plaats gekregen in zijn tuin.
Rob is van mening dat ook in de natuur deze kunst thuis hoort, want ook in Afrika staat een deel van deze kunst buiten.
Tijdens de vakantieperiode tot eind augustus heeft de collectie een prachtige plek gekregen in het Cultuur Historisch Museum Ter Aar.
Naast het houtsnijwerk is een passende verzameling van Afrikaanse ansichtkaarten tentoongesteld die een beeld vertolken van de Afrikaanse medemens in de vorige eeuw.

Het museum in Ter Aar is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur.
Rondleidingen eventueel in combinatie met een rondvaart zijn af te spreken ook buiten de vaste openingsuren onder nummer 06 23 22 71 19 of 0172 60 40 48.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.