Overzichtstentoonstelling van Bob ten Hoope

 Overzichtstentoonstelling van Bob ten Hoope

 Overzichtstentoonstelling van Bob ten Hoope

Op vrijdag 27 september 2013 werd door de heer Carel van Hest, voormalig voorzitter van de Stichting Bob ten Hoope, een nieuwe expositie geopend.
Vanaf zaterdag 28 september 2013 t/m zondag 29 december 2013 kunnen belangstellenden de ‘Overzichtstentoonstelling Bob ten Hoope’ bezoeken.
Cornelis Jan (Bob) ten Hoope (geboren in Bussum 1920) heeft in de jaren veertig een gedegen opleiding genoten aan de Kunstnijverheidsschool en de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Daarna heeft hij geschilderd en getekend op zijn rondreizen (Port Saïd en Caïro in 1951, New York in 1964, maar ook Italië, Rusland, Zwitserland en Spanje).
Vanaf medio jaren vijftig heeft hij gewoond en gewerkt in Frankrijk, in de Vercors, het berggebied tussen Grenoble en Valence. Daar lag zijn hart en heeft hij, in zijn atelier in Pont-en-Royans, het merendeel van zijn enorme productie vervaardigd.
Zijn werk is in vele tientallen exposities tentoongesteld geweest, in Nederland met name in het Singer Museum en in Hamdorff in Laren, Museum Jan van der Togt in Amstelveen, kasteel Groenewoud in Baarn en, in Frankrijk in Lyon en in Saint-Marcellin. Hij en zijn mede-leerling Karel Appel op de Rijksacademie hebben samengewerkt en elkaar geportretteerd.
De onderwerpen zijn vooral: café-scènes, bloemen, vrouwelijk naakt en landschappen. Zijn
talent voor een pregnante kleurstelling maakt zijn werk zeer karakteristiek.
De afgelopen tien jaar woont de schilder weer permanent in zijn geboorteplaats Bussum. Zijn
laatste exposities waren in het gemeentehuis van Eemnes (november 2010, februari 2011) en in het Singer Museum (onderdeel van de Erotique Rodin tentoonstelling, september 2012
januari 2013).
Kort na deze expositie is Cornelis Jan (‘Bob’) ten Hope op 18 januari 2014 in Bussum overleden. Overzichtstentoonstelling van Bob ten Hoope

 Overzichtstentoonstelling van Bob ten Hoope